Tuesday, December 22, 2009

Horrible

Ah...
Something just happened.Something that never been expected.
It was HORRIBLE!!. Oh God! Save me from any disaster. You're The Only One
I beg.

Friday, December 18, 2009

MiRaCLeS .: When You Believe :.

There can be miracles,
When you believe,
Though hope is frail,
It's hard to kill,
Who know what miracles,
You can achieve,
Somehow you will,
You will when you believe...

Friday, December 11, 2009

Sebatang Jalan...

Sehari-hari..
    Aku semakin kenal dengan dunia luar. Semakin banyak hubungan telah tercipta hasil dari pergaulanku dengan masyarakat luar. Ya!Aku harus bersedia. Bersedia untuk membina benteng dan laluan sendiri serta membina pengaruh di dunia yang selama ini asing sangat bagiku. Dunia yang terlalu dewasa. Terlalu bebas. Seharusnya aku perlu membina tembok yang sangat kukuh untuk menahan dari pengaruh-pengaruh yang tidak baik. Nauzubillah...memang aku perlu menjauhi anasir-anasir ini. Tapi makhluk Allah mana yang tidak diuji olehNya.
   Hidup ini, bagiku, umpama sebatang jalan. Waktu kita lahir. Disitula pemulaan jalan kehidupan kita- dipimpin tangan oleh kedua ibubapa kita. Lalu, setelah 6-7 tahun, sebelah tangan kita dilepaskan dan disambut oleh tangan orang asing bagi kita- guru kita. Meningkat remaja tangan kita pula disambut oleh guru sekolah menengah. Di jalan inilah, perjalanan kita semakin sukar. Jalan yang berliku-liku, bersimpang siur- penuh dengan godaan, pengaruh, gangguan serta banyak lagi perkara tidak baik yang terpaksa dihadapi oleh sebahagian besar remaja didunia ini. Setelah kita selesai menduduki SPM. Kedua-dua tangan yang selama ini dipimpin, dilepaskan. Kita bebas.Ya! Bebas melakukan apa saja.Disinilah tembok dan panduan yang diberi oleh guru dan ibubapa kita berfungsi.  Kita akan membuat keputusan. Samada mengikut haluan sendiri atau mengikut panduan yang telah disediakan. Dewasa, kita akan bertembung dengan pasangan hidup kita di atas jalan kehidupan ini. Selama itu, kita akan memimpin anak-anak kita sebagai mana ibubapa kita memimpin kita. Jalan kehidupan kita akan berakhir atas takdir Allah. Semoga jalan yang Allah sediakan untuk ku lancar dan panjang. Amin..

Tuesday, November 24, 2009

Perang

Sahabat..
Kau adalah rakan perjuanganku...
Sekarang...
Berehatlah secukupnya...
Dari medan latihan...
Kerana 2010...
Adalah...
Masa kita mengerah...
Sepenuh keringat...
Di medan perang...
Dimana...
Semua keputusan...
Kalah dan menang...
Penentu kehidupan...
Di muka hari...

Thursday, November 19, 2009

Friends

Pals...
Tomorrow will be...
The last day...
We meet...
Officially...
Don't know...
Whether will meet...
Again...
Next year...

I'll never forget y'all...
Humor and Sorrow...
Together we through...
The fight...
Just for tighten...
The relationship...
No more else...

Thank you..
For sharing yours...
For be with me...
For supporting me...
For upsetting me...
B'coz..
It help me...
More mature...
More Confident...
Thank you ....
I love You all...
My Friends...
You are the friends...
Ever I had...

Monday, November 16, 2009

BeSdAy

Today is my b'day...
Not so Special...
Like others...
Who is celebrates...
Cheerful...
Presents...
Cakes...
Or other things...
That might be someone else do...
To celebrate B'day...
But me...
Just enough..
With greeting..
From my Friends...
At least there are..
Some peoples...
Care about me...
Just enough..
For me...
I really...
Appreciate it...
I LOVE you All...
My friends...

Friday, November 13, 2009

My Destiny II

Ever in my Life...
First time in my Life...
Last time in my Life...
I have this feeling...


Feel to touch...
Feel to Love you...
Feel to Make you Happy...
Feel to be With you....


I don't know Why...
Suppose to have...
This Feeling...
Maybe...
You Are My Soulmates...
My Truly Love...
My Destiny...



My Destiny

First Time We Met...
We Were Still Young...
Didn't Know...
What Love Is...

In School...
We Weren't Met All The Time....
As We Felt Shame..
To Met Each Other...

But Now...
We Are Different..
More Knowledge...
More Mature...
About Love...

Feel Attracts...
Each Other..
You Are My Soul...
You Are My Princess...
In My Kingdom...


We Are Like...
Romeo and Juliet...
Adam and Eve...
Need Each Other...
Love Each Other...

Yes!

You Are My DESTINY..

Sunday, November 8, 2009

Re-Newed Me

I've change...
From somewhere ...
To where...
U think yourself, pal..
That why this blog ...
was published as...
The Renewed  Me...

I've to do this...
Because...
Something...
You don't have to know...
Something...
About me...
Myself and...
I....

But...
Don't worry..
It'll take no long...
You'll see me " Re-Newed Me"...
A couple of month...
Later.

Thursday, November 5, 2009

miSeRaBLe II

Saw their face....
Hopin' that I'll...
Tell them everything...
No...
Not so fast...
She never love me...
All over my life...
She's pretending...
In love with me...
She never care...
About me....
About my feeling...
About my heart...
But she's kind...
Unsuitable to me...
Just in simple word....
"She's not for mine"
Huh!
I wanna go...
OUT from this...
full of lies...
Life...

miSeRaBLe

Ya Allah....
What happen to me...?
Why my life is getting miserable...
My reputation in academic getting worse...
I never expected it...
My personal life and friendship...
like a fragile glass...
anytime....broke..
Every relation...
Had been made...
Blown Out...
What my faults.?
Ya Allah...
Guide my back...
To the Truth...
To the kindness...
To the angelness...
To the honest...
Ya Allah...
You are the Only One....
Where I ask....
Where I cry....
Where I thank...
Where I story...
Where I hope...
Ya Allah ...
Save me...
From this dark's life....
Full of funs....
Full of musics...
Full of TVs...
Full of pretending...
Full of gossips
Help me...
Ya Allah...

Wednesday, November 4, 2009

Untrusted News

Huh!...
I got the news that I
almost fail in Biology....
Oh God ...
What happen?
Please hear my voice....
Is this my "Zaman Kegelapan" or 'Zaman Kejatuhan"?
What my mistake?
I know....
I shouldn't trust this News...
But I need to know....
Oh God...
Help me please...
Your the Only where...
I need help....
I hope that my result
Not as bad as...
I know....

Tuesday, November 3, 2009

Enjoy

Huh!
Penatnyer....
Hari nie.... I Got nothing to do...
after a couple of weeks...
of alot of exam paper...
pressure unpress
it my enjoy time....though I got A  BIG exam ...
next year...2010
SPM....
Selagi ade kesempatan...
Selagi itu aku akan enjoy...
hehe

Thursday, October 29, 2009

Hidup Sebagai Jalan

wah....esok cuti.Yahooo!!
selepas semua kesusahpayahan...
tapi ini hanya sementara...
tiada kesusahan tiada hidup...
hidup ini sebatang jalan...
berliku liku...
berlopak lopak...
tinggi rendah...
bersimpang siur...
tapi...
cabaran inilah...
yang mendidik kita...
supaya lebih baik...
menghadapi cabaran...
mendatang...
yakni...
lebih payah...
dari sekarang...
tapi aku...
sudah hampir...
dengan jambatan...
yang akan ku...
praktikkan...
segala usaha...
yang lalu...
sebagai ...
persediaan manghadapi...
cabaran yang lebih payah...
SPM..

Usaha..

it was a long day this morning. Full of paper. Could not fully concentrate on each paper. memang penatla siang tadi... balik2 buuum...menyenyakkan diri...huhuhu. Kenapala nasib ku begini? belajar3...nothing more. but i know. This is for my future : happy future...berakit rakit kehulu, berenang ketepian, bersakit sakit dahulu , bersenang senang kemudian...Everyone wanna happy and successful future. Not excepting me. So, lets work hard from now. Tiada usaha yang tiada balasan.well..nak smbg study la....sok ada lagi peperiksaan..

Monday, October 26, 2009

B0R0S

Aku menduduki peperiksaan hari ini. Matematik dan Sejarah. Kertas kertas periksa itu not bad . Macam nak meletup urat-urat aku menhantar mesej-mesej aku didalam otak. Luckyly, aku dah prepare awal lagi. So, peratus kemungkinan aku gagal agak sedikit. Hehe...By the way, aku jalan-jalan kat bandar petang tadi (melepaskan stress ngan shopping..WAH!! macam pompuan plak aku nie..dush!)Macam macam aku beli...nasib baik hari nak malam...kalau tak satu bandar aku borong(walaupun ada RM50 jen.).Tapi aku fikir balik, kenape aku beli barang ini, sedangkan aku tak perlukan barang ni. Inilah yang dikatakan nafsu membeli belah. So, aku nak pesan kat semua rakyat rakyat jelata, supaya fikirlah la dulu sebelum membeli barang..Fikir sampai hangit jgn fikir masak masak. U think yourself...

Sunday, October 25, 2009

SisTem BaRtEr

Hari Ahad yang membosankan.Aku study mate n sejarah for next exam. Aku buat study group. Dalam study group tu, setiap seorang akan membuat nota bagi satu matapelajaran yang berlainan. Bila semua sudah selesai, nota nota tu akan di photostat dan di edarkan kepada setiap ahli kumpulan.Sistem ini dipanggil sistem barter(LOL)... Yang penting sistem ini hanya berjalan seminggu sebelum peperiksaan.. Wakaka...maknanya seminggu sebelum peperiksaan jelah kami akan start study..sebelum tu...Haraaaaam...

Saturday, October 24, 2009

AbOut MySeLf

Aku seorang anak Melayu yang tinggal di kawasan yang bakal menjadi sebuah bandar yang pesat membangun. Aku masih belajar. Di kawasan ini juga. Form 4, kelas Sains. Hobiku, menjadi penunggu skrin komputer yang bertampal gambar Naruto. Memang naluriku, meminati kartun. Entah mengapa, sudah berumur 16 tahun masih menonton kartun ''Tom and Jerry''.
Semakin hari aku semakin matang. Semakin hari aku semakin banyak pengalaman antara pahit dan manis yang aku tempuh. Melihatkan aku semakin dekat dengan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia, aku perlu terus berusaha meningkatkan ilmu yang tak seberapa ini. Walaubagaimanapun, aku perlu mmembahagikan masa ku antara study dengan beriadah dan si dia. Ah! tak perlu la aku menceritakan tentang nya. Segan pulak..
Aku selalu keseorangan. Tapi, aku menganggapnya sebagai satu kurniaan Ilahi kepada ku. Aku menghabiskan masa ku dengan study, latihan, and watching television. Walaupun, aku selalu menghabiskan masa dengan perkara yang x berfaedah ni, aku masih mendapat tempat kedua dalam kelas ku. Yang pertama, of course la Yan. Otak jenis ape la yang di guna. Aku mengalahkannya, dan aku juga dapat mempertahankan kedudukanku juga. Alhamdullilah. aku selalu ingin mengalahkan Yan. Sekalipun cukupla.Teringin sangat melihat muka nya yang pertama kali kalah.
So, otak aku pun dah kering kontang memikirkan apa yang hendak ditulis sekarang. Aku berhenti dulu la kat sini erk?ok Chow dulu..

Labels